dunszt.sk

kultmag

Kozmikus aparegény – érkezik Brad Pitt legújabb filmje, az Ad Astra

A korábbi előzetesek alapján csakhamar az év egyik legjobban várt filmjévé vált Brad Pitt főszereplésével az Ad Astra – Út a csillagokba. A színész a közelmúltban adott interjújában árulta el, hogy fontolóra vette, hogy visszavonul a színészi szakmától, mindez azonban nem jelenti azt, hogy a filmszakmából is távozik, a távolabbi jövőben ugyanis várhatóan Pitt maga is filmrendezőként folytathatja tovább pályafutását.

Brad Pitt

A film története szerint Roy McBride asztronauta a Naprendszer peremvidékére utazik, hogy megtalálja eltűnt édesapját és a végére járjon egy bolygónkat fenyegető rejtélynek. Küldetése során olyan titkokra derít fényt, amik megkérdőjelezik az emberi lét természetét és helyünket a kozmoszban.

James Gray filmje várhatóan azonban előrébb mutat a sci-fi zsánerének értelmezésénél. Mintha egy aparegényben találná magát a néző. McBride ugyanis a létértelmezésen túlmenően saját apja tetteit is kénytelen újraértelmezni, akire korábban hősként tekintett ugyanis, nem feltétlenül hordozza a morál azon mintázatait, amelyekkel valójában azonosulni szeretne.

Az Ad Astra hazai premierjére mindössze öt nap múlva, szeptember 17-én kerül sor.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket