dunszt.sk

kultmag

Marko Škop filmje száll ringbe az Oscar-díjért

Marko Škop rendezését, a Nech je svetlo (Legyen világosság) című filmet nevezte a Szlovák Film- és Televízióakadémia (SFTA) az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) Oscar-díjáért. A film, amely bemutatóját pár napon belül tartják a szlovák mozikban, a legjobb nemzetközi egész estés film kategóriájában száll ringbe – számolt be a teraz.sk.

A film főszereplője a háromgyerekes Milan, aki családja fenntartása érdekében Németországban vállal munkát. Az egyik karácsonyi hazalátogatása során rájön, hogy idősebbik fia, Adam részt vett egy osztálytársa zaklatásában, amely következtében az áldozat öngyilkosságot követ el. A férfi feleségével, Zuzkával együtt időközben megismeri az igazságot fiáról, családjáról, önmagáról és a társadalomról.

A Nech je svetlo főszerepében Milan Ondríkot, a Szlovák Nemzeti Színház tagját láthatjuk majd. Ondrík a filmben nyújtott alakításáért idén júliusban vehette át a legjobb férfi színésznek járó elismerést az 54. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A filmet tizenegy játék- és dokumentumfilm közül választotta ki a Szlovák Film- és Televízióakadémia.

Az idei év Oscar-díj nyerteseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia 2020. február 9-én 92. alkalommal hirdeti ki a Los Angeles-i Dolby Theathre-ben.

(teraz.sk)

Nyitókép: ASFK

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket