dunszt.sk

kultmag

Miért ne lehetne nő a következő 007-es?

A néhai Bond-filmek sztárja, Pierce Brosnan a The Hollywood Reporter amerikai újságnak korábban azt nyilatkozta, hogy „üdítő” és „érdekes” lenne egy nőt látni Bond szerepében.

„Azt hiszem, az elmúlt negyven évben elég férfit láttunk már a szerepben. El az útból srácok, és jöjjön a nők ideje” – mondta a 66 éves színész.

Az új James Bond filmben, a No Time to Die-ban (Nincs idő meghalni) Daniel Craig ötödszörre, és minden bizonnyal utoljára alakítja majd a 007-es ügynököt.

Brosnan – akit korábban a Halj meg máskor (Die Another Day), A holnap markában (Tomorrow Never Dies), valamint A világ nem elég (The World is Not Enough) James Bond-filmek főszerepében láthattunk – őszintén reméli, hogy egyszer sor kerül majd a nemcserére, noha hozzátette:

„Nem gondolom, hogy ez valaha megtörténik a film producerei, a Broccolik irányítása alatt”.

Mindezt alátámasztja egy, a Bond-filmek producerével, Barbara Broccolival készített korábbi interjú is, amelyben ő maga jelentette ki, hogy:

„Bond hímnemű, férfi karakter. Férfinak írták meg, és szerintem mindörökké az is marad. Ez így van rendben”.

A női szerep érdekében egyébként nem Brosnan az egyetlen, aki felszólalt, a legutóbb Idris Elba, amerikai színész fejezte ki véleményét az ügyben.

„Vajon érdekes lehet egy Bond-karakter, aki nem férfi? Lehetne nő – lehetne egy fekete nő, lehetne egy fehér nő. Kezdjünk vele valami mást, miért is ne?”

Noha Bond karaktere örökké férfi marad, a készülő film kémje biztosan adaptálódik majd, így például feminista hőssé válhat.

„A #metoo megmozdulásnak  – jogosan és szerencsére – hatalmas hatása van a társadalomra, a filmeknek pedig erre reflektálniuk kell” – nyilatkozta a The Sun magazinnak Barbara Broccoli.

(BBC, TheSun, The Hollywood Reporter)

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket