dunszt.sk

kultmag

A Jojo Rabbit lett a közönség kedvence a Torontói Filmfesztiválon

A második világháború Németországában játszódó komédia főhőse egy tízéves kisfiú, Jojo, akinek képzeletbeli barátja Adolf Hitler. Az új-zélandi rendező korábban „gyűlöletellenes szatíraként” jellemezte a filmet.

„Emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy ezen a világon nincs helye gyűlöletnek és intoleranciának. Tegyünk pontot ennek a végére, és helyettesítsük inkább szeretettel” – írja a Twitteren Taika Waititi, a film rendezője.

A díjazott alkotás főszerepében a filmmel debütáló Roman Griffin Davis látható, anyját pedig Scarlett Johansson alakítja.

A közönségszavazás második helyén Noah Baumbach Marriage Story című válási drámája végzett, Adam Driverrel és Scarlet Johanssonnal a főszerepben. A dobogó harmadik fokát Bong Dzun Ho Élősködők című thrillere érdemelte ki, amely idén májusban a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díját is elnyerte a dél-koreai rendezőnek – írja a BBC.

A Torontói Filmfesztivál vasárnap zárult. A nívós seregszemlén számos Oscar-díjas film kezdte pályafutását, így például a tavalyi év legjobb filmjének kikiáltott Zöld könyv – Útmutató az élethez című amerikai film, amelyet Peter Farrelly rendezett.

A Torontói Filmfesztivál legfontosabb díja a közönségdíj, amely a nívós elismerésen túl 15 ezer kanadai dollár (közel 10,3 ezer euró) honoráriummal is jár.

(via BBC)

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket