dunszt.sk

kultmag

Egy Pulitzer-díjas mű adaptációja a Broadway-ről

Ma este látható először Magyarországon Ayad Akhar: Kitaszított (Disgraced) című Pulitzer-díjas könyvének színpadi adaptációja, mely 2014 és 2015 között óriási sikert aratott a Broadwayen. Léner András rendezésének szeptember 20-án tartják a premierjét a Spirit Színházban.

A Kitaszított évszázadokon átívelő, mégis mindig aktuális témával fogalkozik; a vallással és az identitással. Egy vacsorán négy különböző háttérrel rendelkező ember vesz részt. A két házigazda: Amir és Emily. Amir amerikai születésű, de pakisztáni gyökerekkel rendelkezik, festő feleségét pedig az iszlám és a férje ihleti meg. A vacsorára megérkezik Abe is, Amir unokaöccse, valamint még ketten hivatalosak: Jory és férje, Isaac. Jory afrikai származású, míg Isaac zsidó születésű. Elkerülhetetlenül a vallás lesz a vacsora fő témája.

Fotó: Gergely Bea

„Ez a készülő színdarab, ez az anyag egy korosztályos történet, nem is egy korosztály, hanem több korosztály története és a személyiség fejlődésének egy kockázatos útja; teszi ezt különböző műfaji elemekkel: a vígjátékos, majdnem bohózati, a krimin át, pszichologizáló, társadalomkritikus elemek is vegyülnek”

– nyilatkozta Léner András rendező az előadás előkészületei kapcsán.

Szereplők: Dányi Krisztián, Fekete Linda, Jerger Balázs, Perjés János és Tankó Erika

Fordította: Csukás Márton és Csukás Barnabás

Dramaturg: Bártfay Rita

Rendező: Léner András

Az előadást október 8-án és 31-én is játszák majd.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket