dunszt.sk

kultmag

Új nagyjátékfilmmel jelentkezik a Susotázs rendezője

Tóth Barnabás nevét rendezőként igazán a tavalyi évben ismerhette meg a szélesebb nézőközönség, amikor megjelent a Susotázs című rövidfilmje. A produkció két szinkrontolmács egy átlagosnak induló napját mutatta be egy prágai nemzetközi hűtőgyártó konferencián.

A Susotázs felkerült a 91. Oscar-díj rövidfilm kategóriájának tíz legjobb filmből álló szűkített listájára, majd ezt követően számos rangos nemzetközi filmfesztiválon is bemutatásra került. Tóth Barnabás első nagyjátékfilmje, a Rózsaszín sajt még 2009-ben jelent meg, mostanáig kellett azonban várniuk a nézőknek, hogy a rendező újabb nagyobb volumenű alkotással jelentkezzen.

Az Akik maradtak egy magányos nőgyógyász, Aladár és egyik fiatal páciensének, Klárának közös története. A dacos kamaszlányé, aki makacsul „várja haza” szüleit a haláltáborból a II. Világháború utáni Budapesten. A film középpontjában kettejük egymásra találása és összetett kapcsolata áll. Mindkettőjük számár a túlélésről szólnak a mindennapok, egymás korábbi életéből azonban bőséges szeretetforrásra találnak, ami nem csak 1944 traumáját segít begyógyítani, hanem tartást ad az 50-es éveket is átvészelni.

Az Akik maradtak idén, szeptember 26-án érkezik a hazai mozikba.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket