dunszt.sk

kultmag

Újra fény költözik Pozsony utcáira, ezúttal három napra

A kortárs művészet legnagyobb és leglátogatottabb nemzetközi fesztiváljának ötödik évada szeptember 27-től 29-ig tart Pozsonyban.

A Fehér Éjszaka (Biela noc) célja, hogy a szélesebb közönség számára is közelebb hozza a kortárs művészetet, valamint annak újszerű, kevésbé szokványos formáit. A fesztivál valamennyi művészeti ág teljes skáláját felvonultatja – a művészeti installációkon túl koncertekkel, film- és színházi bemutatókkal, irodalmi rendezvényekkel és különféle performanszokkal is várják az érdeklődőket.

Luke Jerram, brit művész 7 méter átmérőjű Gaia című alkotása a Comenius Egyetem Bölcsészettudományi karának főépületében lesz megtekinthető.

A fesztivál több tucat látványossága közül némelyik egész nap látogatható, míg mások csak sötétedés után, bizonyos időkorlát között. Az indulásnál minden látogató egy térképet kap kézhez, amely végigkalauzolja a fesztivál valamennyi ingyenes és belépődíjas megállóhelyén.

A német Plastic Fantastique formáció THE BIG MASS elnevezésű installációjának a pozsonyi Fő tér ad otthont.

A fesztivált egy hét különbséggel, október 4. és 6. között rendezik meg Kassán.

A Fehér Éjszaka részletes programját, a letölthető térképet, valamint a belépődíjjal kapcsolatos információkat ide kattintva tekintheti meg.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket