dunszt.sk

kultmag

A Pókember a Marvel moziverzumában marad

Az ügy előzménye, hogy a Disney tulajdonában lévő Marvel, és a Pókember megfilmesítési jogával rendelkező Sony nem tudott megegyezni a Pókember-trilógia harmadik része bevételeinek elosztásáról. A Disney ugyanis a korábbinál lényegesen több bevételt szeretett volna a trilógiát lezáró film bevételéből, a Sony azonban nem állt kötélnek. Idén augusztusában robbant a hír: a Sony nem dolgozik együtt a Marvellel és a filmek producerével, Kevin Feige-vel.

Szeptember 27-én a két stiúdió váratlan sajtóközleményben jelentette be, a hálószövő hős továbbra is a Marvel Filmes Univerzumában (MCU) marad.

„Az egyetlen hős azzal a különleges képességgel, hogy képes a filmes univerzumok között átjárni” – idézi a közlemény Kevin Feige szavait.

Az előzetes információk szerint a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben című filmsorozat folytatása 2021. július 16-án kerül a mozikba. A trilógiát lezáró rész címe egyelőre ismeretlen, egy azonban biztos: a film producere továbbra is a Marvel-filmek atyja, Kevin Feige lesz, a főszerepben pedig újra Tom Hollandot láthatjuk majd.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket