dunszt.sk

kultmag

Indul a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál!

Formabontó köztéri programok, világsztárok és fiatal tehetségek, időkapszulába zárt élmények, 17 nap feltöltődés – indul a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál!

A térség egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, különleges koprodukciókkal, premierekkel és rendhagyó, interaktív köztéri programokkal készül erre a 17 napra.

Tiltott város kamarazenekar

A fesztivál nyitóhétvégéje szinte minden műfajból ad egy kis ízelítőt. A [D]OPEN your move minifesztiválon a kortárs, az urban, a hiphop és a street dance találkozását ünnepelhetjük táncpárbajokkal, két előadással, egy workshoppal, valamint egy óriási bulival a Trafó Kortárs Művészetek Házában. A Ritmo Budapest a világzene rajongóinak kínál felejthetetlen pillanatokat, olyan kiváló fellépőkkel, mint Gisela João, a Mamadou & Sama Yoon vagy a Romano Drom. A berlini FAMILIE FLÖZ Dr. Nest című dupla előadásával kápráztatja el a budapesti közönséget, a Tiltott Város Kamarazenekar a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából ad rendhagyó koncertet a Várkert Bazárban. Kamondy Ágnes senkivel össze nem téveszthető zenei nyelvével, bensőségesen szép, új dalokkal, egy szcenírozott koncerttel tér vissza a színpadra, a Budafoki Dohnányi Zenekar pedig Kutrik Bence, Orbán György, Gyöngyösi Levente műveivel készül a Kortárs romantikusok koncertsorozat harmadik estjére. A Budapesti Történeti Múzeum Au revoir! című kiállításán 30 magyar származású fotográfus mintegy 200 munkáját, köztük André Kertész, Brassaï, Robert Capa, Lucien Hervé képeit csodálhatjuk meg. A Budapest Music Centerben a Saul fia című Oscar-díjas film felkavaróan szép zenei anyagát is jegyző, kivételes alkotóra, Melis Lászlóra és művészetére emlékezhetünk. A zongorista-énekes-dalszerző Lisa Morgenstern pedig második stúdiólemeze, a Chameleon dalait hozza el az A38 hajóra. 

Fotó: Éder Vera

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál eseményeiről és részletes programjáról a www.cafebudapestfest.hu weboldalon találhatók információk.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket