dunszt.sk

kultmag

A The Cure három új albumon is dolgozik

A The Cure 2008-as 4:13 Dream című lemeze után sokan várták már az új album megjelenését. Robert Smith, a zenekar vezetője egy spanyol lapnak adott interjúban azonban arról beszélt, hogy nem egy, hanem egyszerre három album is készül.

„Most három albumon dolgozom, melyek közül kettő nem is olyan sokára megjelenhet. Az első hamarosan hallható lesz, vagy egy single, vagy az egész album karácsonyra megjelenik, esetleg kicsit korábban.” Mondta a The Cure vezetője a Zocalo című lapnak. „Természetesen a zenekar stílusa meghatározó az új albumon, de ez sokkal sötétebb, érzelmesebb lesz a korábbiaknál. Azt mondhatom, hogy még mindig nehéz előadni néhányat ezek közül a dalok közül, mivel a belsőmből szólnak, engedem őket, minden bennük van, amit adni tudok magamból. A változás, veszteségek inspiráltak, az anyám, az apám, a bátyám fizikai hiánya… fájdalom…” Smith ezt az albumot a Disintegration-korszakhoz hasonlítja.

A második lemezről annyit árult el, hogy sokkal szabadabb dalokat tartalmaz, erőtlejesebb megszólalás jellemzi. A harmadik album egy őrült, zajos vállalkozás, amely a színpadi vagy épp a saját útjain szerzett tapasztalatokból építkezik, olyan helyzetekből, ahol jelen van a zaj, és amelyekhez annyira hozzászoktunk, hogy nem szentelünk neki elég figyelmet.

Robert Smith arról is beszélt, miért volt annyira visszafogott a jelenléte az utóbbi években: „Inkább szemlélődővé váltam, mint cselekvővé. A magánéletem továbbra is nagyon fontos volt a számomra, és sokkal jobban kedvelek zenét hallgatni, felfedezni dolgokat egy olyan emberrel, akit szintén ez érdekel, mint a figyelem középpontjában állni.”

Borítókép: Sághy György

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket