dunszt.sk

kultmag

Satufék még az indulás előtt

A Totál szívás lezárása után talán nehezen is lehetett elképzelni azt, hogy a sorozat folytatódhatott volna még tovább bármilyen módon is. Most, hogy megérkezett az El Camino, amely a nagyon rövid időn belül kultikussá vált széria filmes folytatása, szinte minden egyértelművé vált.

Az El Camino pontosan ott veszi fel a cselekmény fonalát, ahol annak idején a Totál szívás történései véget értek. Jesse Pinkmant (Aaron Paul) szabadlábra helyezik, a történet azonban néhai társa, mentora és korábbi tanára, Walther White nélkül folytatódik.

Bár a cím alapján akár egy roadmovie is feltételezhető lenne, Jesse Pinkman valójában nagyon nem megy sehová, nem csupán Új-Mexikóban ragad, hanem a saját fejéből sem tud kitalálni, így az El Camino cím talán nem is vezet minket sehová, egyszerűen egy hatalmas satufék a történet, pontosan olyan intenzitással, ahogy Pinkman beletapos a Chevrolet-ben már a kezdeteknél.

Az El Camino mindenképpen odaviszi a nézőt, ahová talán a Totál szívás sem tette korábban. Végignézni a sorozat egy másik ikonikus szereplőjének a szabályszerű átalakulását, ráadásul mindezt úgy, hogy nem egy „young adult” kapunk teljes egészében. Már nem pattogóak a történések és a dialógusok, és nem oldódnak fel a mondatok a végükön egy „ribanncal”.

Via: The Guardian

Fotó: Netflix/Ben Rothstein

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket