dunszt.sk

kultmag

Layla Zoe, az új Janis Joplin Budapesten

November 9-én Budapesten lép fel Layla Zoe, akiről sokan azt mondják, olyan hangja van, mint Janis Joplinnak. A kanadai énekesnő a Backstage Pubban lép fel egy best of műsorral.

A European Blues Awards „Legjobb Énekesnő” címét (2016) magáénak tudható Layla Zoe a kanadai Vancouverből származik. Helyi zenekarokban játszott már 15 éves korától, majd 2005-ben elkészült első EP-je, a You Will, 2006-ban pedig első szólólemeze, a Shades Of Blue.

2009-ben egy akusztikus lemez, a The Firegirl, majd európai koncertek sora, melyeknek köszönhetően a német gitáros, Henrik Freischlader kiadójához, a Cable Car Recordshoz szerződik, ahol karrierjének fontos lemezeit adja ki. A kritikusok is pozitívan fogadják, kiváltképp a 2013-as Lily című stúdiólemezt.

2016-tól a német Ruf Recordsnál folytatta, ahol része lesz az USA-t körbeutazó Blues Caravannak, újabb lemez és egy koncert DVD Songs From The Road címmel.

Tavaly jelent meg a Budapesten is bemutatott Gemini című dupla albuma, melyet a kritika az eddigi legjobb lemezének tart. Most új zenekarral az eddig megjelent lemezeiről válogatott legjobb dalait adja elő.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket