dunszt.sk

kultmag

Animációs filmfesztivál az ősz derekán

Nyolcadik alkalommal rendezik meg idén a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált október 30. és november 2. között Budaörsön. A 2012 óta zajló fesztivál elsősorban elsőfilmes alkotók munkáira összpontosít, ám az idelátogatók az animációs rövidfilmeken kívül egész estés filmeket is láthatnak majd. A négynapos Primanimát koncertek, kiállítások kísérik, nem hiányozhatnak a mesterkurzusok, műhelyek sem.


A szervezők a fiatalabb korosztályokra is gondoltak: a legkisebbeket mesefilmvetítések, animációs játszóház várja, s a fesztivál idén szekcióval is bővül: a PrimaTeen szekción belül kamaszoknak szóló rövidfilmeket vetítenek majd, melyen után Peer Krisztina gyermekpszichológus tart beszélgetést. „A nemzetközi és hazai kisfilmekből összeállított válogatással a célunk, hogy a kamaszok számára komfortos vizuális világon keresztül szólítsuk meg őket, és ezáltal olyan témákról tudjanak beszélgetni egymással, mint a saját maguk és a másik elfogadása, az iskolai zaklatás, a testvérféltékenység, a nemiség vagy akár a halál“ – írják a programról a szervezők.

Előzetes a versenyfilmekhez


A Primanima nem csupán nemzetközi fesztivál, de verseny is, különböző kategóriákban értékelik a rövidfilmeket. A szervezők idén kiemelt figyelmet szeretnének szentelni az animációs dokumentumfilmeknek is.


A fesztivál négy helyszínen (Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház, Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, Városi Ifjúsági Klub, Zichy Major) valósul meg, ezért az odalátogatás előtt érdemes alaposan átböngészni a folyamatosan bővülő műsorfüzetet.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket