dunszt.sk

kultmag

Töltsd a nyaralásod egy művésznél!

Szokatlan tartalmas nyaralási formát kínál a nemrég elindult Vacation With An Artist weboldal. A világ számos pontján élő művészeket kapcsolja össze azokkal, akik rövid, de intenzív tanoncságra adják a fejüket náluk. Jelenleg 23 országból 69 művésszel állnak szerződésben. Amint az artnet.net összefoglalta, jelenleg 23 országból 70 művésszel állnak szerződésben, a tanfolyamok ára és ideje egyaránt függ annak pontos tartalmától. 

A festők, szobrászok, fotósok mellett obskúrus, leginkább hagyományőrző jellegű kézművesség és iparművészet is szerepel a kínálatban. Tradicionális mexikói szövést és textilfestést éppúgy tanulhatnak az érdeklődők, mint arab geometriai díszítést és fémmegmunkálást Marokkóban vagy ókori ételek elkészítését Görögországban. A kínálatban ennél hétköznapibb témák is megjelennek: gasztronómiai trükköket, könyvkötészetet vagy kerámiakészítést többen is ajánlanak. 

Kép: vawaa.com

A portál megálmodója és létrehozója Geetika Agrawal designer, aki személyesen ellenőrizte a tanfolyamokat kínáló alkotókat. Még évekkel korábban fogalmazta meg egy hasonló utazási szervezet ötlet, amikor egyetemistaként helyi kézművesek inasaként töltötte a nyarait. “Azt gondoltam, jó lenne, ha valaki gondozná ezeket a művészeti élményeket, és segítene az érdeklődőknek eljutni a mesterekhez.”

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket