dunszt.sk

kultmag

Szombaton indul a 8. Sissi Őszi Tánchét

Egy hétig ismét a táncé a főszerep a Bethlen Téri Színházban: november 16. és 24. közt rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház a 7. kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált, a 8. Sissi Őszi Tánchetet.

A program idén ismét a vidéki – miskolci, egri, dunaújvárosi és kecskeméti – táncműhelyeket állítja fókuszba, de a meghívottak közt szerepel az alig több mint egy éve alakult Székesfehérvári Balett Színház is. Kiemelt figyelmet kap a fiatal tehetségek és az ifjú közönség megszólítása, így a programban többek között szerepel táncszínházi nevelési előadás is; emellett a Pécsi Művészeti Szakgimnázium estjét, illetve a Közép-Európa Táncszínház bemutatóját láthatják az érdeklődők a tematikába illeszkedően.

A fesztivál kísérőprogramjaként Bege Nóra és Éder Vera Barbárok című fotókiállítása tekinthető meg a Bethlen Galériában, november 22-én pedig ingyenes filmvetítést tartanak a színház kávézójában, ahol a Horváth Csaba koreografálta 2001-es ETNA táncfilm látható.

Az eseménysorozatról bővebb információ ide kattintva érhető el.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket