dunszt.sk

kultmag

Mit tennél, ha meghalnék?

Gergye Krisztián legújabb rendezésének témája ennél már nem is lehetne aktuálisabb. A Mit tennél, ha meghalnék? című darab főszereplői akár közeli ismerőseink is lehetnének: Nina (Horváth Eszter), az örökifjúság csapdájában rekedt anya, Eric (Varga Ádám), az ADHD-s fiú, valamint Uma (Simkó Katalin), egy trauma miatt dadogó ex-tanárnő története november 16-án, 19:00-kor debütál a budapesti B32 Galéria és Kultúrtérben.


A Nézőművészeti Kft, a Manna Produkció és a Másik Oldal közös projektjének második bemutatójára november 24-én kerül sor. A karakterek, ahogyan mi mindannyian, normális életet szeretnének élni, ám képtelenek megszabadulni tulajdon szeretetéhségük, problémáik súlyától. “Az egymás elvesztésének elkerülhetetlensége az, ami rávilágít a boldogság pillanatiságára, amit valami jobb reményében soha nem merünk megélni teljes mélységében. Szereplőink folyton erre a pillanatiságra emlékeztetik egymást, kizökkentik a pillanatnyi harmóniát, akarva, akaratlanul egymásért tesznek kárt egymásban. Mindez mégis egy közös küzdelem a túlélésért, ami néha még életnek is nevezhető. Az emberi lét mélységeibe zuhanva az értelmetlenségben ismerhetik fel a sorsszerűt, vajon meg tudják-e oldani, vagy fel tudják-e vállalni saját maguk, vagy a másik tragédiáját” – vélekedik a történetről a rendező.


A darab Gyulay Eszter átirata alapján, valamint ADHD-val foglalkozó filmek, dokumentumfilmek és könyvek, szakértők segítségével készült.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket