dunszt.sk

kultmag

„Ja, csak versek”

Megjelent Schmideg Ádám első verseskötete „Putyin többet tud rólad” címmel a Kalligram Kiadó gondozásában. A kötet bemutatójára november 28-án (csütörtökön) 16 órakor kerül sor a budapesti PREZI-ben, ahol Mészáros Sándor, a kötet szerkesztője beszélget a szerzővel és Kukorelly Endre József Attila-díjas magyar költővel. Kukorelly Endre Schmideg Ádám egykori tanára, a mostani verseskötet ajánlójának szerzője.

Schmideg Ádám (1968) több mint húsz éve ír, esszét, prózát, verset, számítógépes programot. Az elmúlt években írásai megjelentek többek között a Nappali házban, a Táncrend antológiában és az ÉS-ben. Mindeközben jelenleg szoftvermérnök az Ethereumnál, korábban a Prezinél. Az alcím jelzi a műfajt: „Ja, csak versek”. A laza tematika mentén szerkesztett kötet több év versterméséből válogat: életutak nyílnak ki a gyúrós csávóktól az entellektüel álmodozókig, hol mosolyra húzva szánk szélét, hol szívünkbe vágva a kést. Wizzair, Putyin, Lonely Planet és a Patkány Gym jól megférnek egymás mellett. Trendek és hétköznapok, álmok és kórházszag, tolerancia és szivatás, részegség és agyatlanság, szerelem és testiség, felfeslő életek, instant utazás.

A helyszínen a beléptetés az előzetes regisztrációk alapján zajlik majd. Regisztráció: Bárd Noémi Polli PR Tanácsadó, bnpolli@gmail.com. A szervezők kérik a regisztrációkor megadni: név, médium, elérhetőség, illetve jelezni, hogy szeretne-e külön interjút készíteni az esemény után

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket