dunszt.sk

kultmag

Alternatív válaszok a kimondhatatlanra

December 7-én mutatják be a budapesti Nemdebárban Szőllőssy Balázs A Kilátó Presszóban című verseskötetét. A 18:00-kor kezdődő bemutatón Mészáros Márton beszélget a szerzővel.

„Szőllőssy Balázs (1981) költői megszólalásait alapos érlelési folyamat előzi meg, új könyve már csak ezért is esemény. Első kötete 2009-ben jelent meg, A szabadság két jelentése címmel, azóta folyóiratokban, antológiákban fedezhettük fel verseit és műfordításait. Született költőként ezúttal is a kimondhatatlanhoz, megfoghatatlanhoz közelít, lírája mégis átélhető, értelmezhető alternatív válaszokat fogalmaz meg. Az őszinte és ironikus, megrendítő és fesztelen beszédmód nyelvi ereje a lehetetlent kísértő gondolkodás részesévé teszi azt, aki vele tart. A bölcselet nagy kérdéseit és a köznapi tapasztalatokat egymás mellé rendelő, érzékeny és érzékletes lírája igazi olvasói élményt kínál mindannyiunknak” – írja a kötet szerkesztője, Fráter Zoltán.

A kötetet, s annak borítóját is Nagy Norbert tervezte.

A kötetbemutató után nem maradhat el a dedikálás sem, sőt, Panda, Rozsda, majd Seldon DJ-k gondoskodnak arról, hogy senki ne siessen haza. Az eseményre ingyenes a belépés.

Szőllőssy Balázs költő, szerkesztő, műfordító 1981-ben született Budán. 2018-ig a Fiatal Írók Szövetsége elnökségi tagja, 2018 augusztusa óta az Isztambuli Magyar Intézet munkatársa. Verseit számos folyóirat közölte. Szeret sétálni.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket