dunszt.sk

kultmag

Csak a madzag tenné? – az Örkény Színház jótékonysági akciója

Az Örkény Színház névadója egy helyen azt írja, hogy „Legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, a szolidaritás.” Ennek szellemében az Örkény Színház két akciót indít ebben az évadban, amelyek bevétele a független színházi alkotókat támogatja, ezen belül is azokat, akiknek a legkisebb esélye van munkájukhoz forrást találni: a pályakezdőket. A kezdeményezésben együttműködő partnerük a Független Előadó-művészeti Szövetség.  

Az adventi időszakban egy sorszámozott, limitált példányszámú fotósorozatot ad ki a színház, „Csak a madzag tenné?” címmel, amelyet a magyar színházi fotográfia legendája, az évtizedes szünet után újra aktív Keleti Éva készített a társulatról. A sorozatot Örkény István Az élet értelme című egypercese ihlette.  Ez a novella arról szól (többek között), hogy a dolgokat létre kell hozni, meg kell csinálni. 

A kiadvány 25, saját kezűleg dedikált fényképet tartalmaz a társulat tagjairól, és egy 26-ikat is, Keleti Éva szintén dedikált portréját, amelyet Znamenák István készített. 

A kiadvány 100 sorszámozott példányban jelenik meg összesen, minden példány minden fényképe dedikált fotó, és elérhető lesz többek között a színház saját ajándéktárgy üzletében, az Örkény Pontban, jegypénztárában és közönségszervezői irodáján. Ára 20.000 forint, a bevétel egészében a pályakezdő függetleneké. A sorozat egyes számú példányát december 3. és 17. között 20.000 forintos kikiáltási áron árverésre bocsátják a legnagyobb hazai online árverező oldalon. 

Ezen felül a társulat január 22-én, a magyar kultúra napján „Nézzünk bizakodva a jövőbe” címmel felolvasást tart Örkény egyperceseiből, szintén a független színházi szféra támogatására. Erre támogatói jegyet lehet vásárolni, 5.000, 8.000, 10.000, 15.000 forintos áron. A művészek ingyen lépnek fel.

A kiadvány kapható az Örkény Színház közönségszervező irodáján, a színház ajándékboltjában, az Örkény Pontban valamint az adventi vásárban a Szent István Bazilika előtti téren az Urban Sidewalker, a Giranelli ékszer és Kaiser Ottó fotóművész standján.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket