dunszt.sk

kultmag

Bejelentették a 2020-as Fekete Zaj Fesztivál első fellépőit

Az első 15 fellépőből is kiderül, hogy a hagyományaihoz híven a mátrai fesztivál jövőre sem egyszerű, könnyed zenéket kínál majd közönségének. A súlyos, és műfajukban legendás underground ikonok mellett a fesztivál megtartja zenei többarcúságát. Idén erősnek ígérkezik majd az avant-garde, kísérletező kedvű zenekarok jelenléte, hiszen a headlinerek között találjuk a 2016-ban visszatért, és jövőre új lemezt készítő legendás norvég együttest, a Green Carnationt. Ugyanezt a kiszámíthatatlan, komor, lenyűgöző változatosságot képviseli a holland Gold, míg a Bergenből érkező Vulture Industries egyenesen egy morbid, fekete humorú progmetal kabaréval áll színpadra.

A Zajon idén is erős a post-punk vonal: régi ismerősként üdvözölhetjük az olasz Soviet Sovietet, de visszatér a Mátrába a török She Past Away is.
A fesztivál igazi elektronikus nagyágyúja idén az Atari Teenage Riot lesz. A szigorú német digital hardcore formáció 2013 után tér vissza újra a megszokott radikalizmusával és erejével. Valamint idén sem maradnak el a természetet, a népzenei hagyományokat, valamint az őseink emlékét ápoló zenekarok.

A 15 bejelentett fellépő:

Atari Teenage Riot
Green Carnation
Oranssi Pazuzu
She Past Away
Linea Aspera
Antimatter
Hexvessel
Soviet Soviet
Juju
Vulture Industries
Gold
Isolated Youth
Zaum
Leafblade
Lucidvox

A fesztiválra már szállásjegyek is kaphatók itt. A négynapos bérlet elővételben 16.990 Ft.

Kiemelt kép: Gold

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket