dunszt.sk

kultmag

Indul a Pozsonyi podcast

Elindult a Pozsonyi podcast, a Denník N-hez tartozó, magyar nyelvű beszélgetéssorozat, melynek moderátorai Krekovič Beck Tímea és Szalay Zoltán. A podcast első részében Németh Ilona Munkácsy-díjas képzőművésszel beszélgettek a magyar kisebbség képviseletéről. A podcastról Szalay Zoltánt kérdeztük.

Honnan jött a podcast ötlete?

Engem Beck Tímea keresett meg a podcast ötletével, aminek nagyon örültem, egyrészt azért, mert korábban már az Új Szónál is meg szerettünk volna valósítani egy ilyen projektet, de az nem sikerült, illetve idén ősszel elkezdtem egy együttműködést a Denník N-nel, aminek a podcast jó folytatása lehet.

Milyen témák várhatóak a jövőben (esetleg körvonalazódik-e már a vendégek listája)?

Főleg kulturális és közéleti témák lesznek, szeretnénk bemutatni olyan embereket is, akik ritkábban kapnak teret a hagyományos médiumokban. Már van egy elég terjedelmes listánk, ami folyamatosan bővül-alakul.


Körülbelül milyen időközönként várhatóak az új beszélgetések?

Egyelőre havonta néhány adással számolunk. Mivel ez egy szabadidős projekt, sok függ attól, hogyan tudjuk beosztani az időnket.


Miért fontos és hiánypótló az, hogy a szlovákiai magyar közösségnek ebben a műfajban is saját műsora legyen?

Egyrészt fontos dolog, hogy az egyik vezető szlovák lap felvállalta a nyitást a magyarok felé (a beszélgetések szlovák fordításban is olvashatóak lesznek), másrészt a podcast ma az egyik legérdekesebb újságírói műfaj, amely az utóbbi egy-két évben világszerte nagy népszerűségre tett szert, és szerintem a szlovákiai magyar sajtó jócskán lemaradt ezen a téren. Ezen próbálunk javítani.

Krekovič Beck Tímea és Szalay Zoltán a stúdióban. Forrás: a podcast Facebook-oldala

A podcast következő, Grendel Lajosra emlékező részének vendége Száz Pál és Czinki Ferenc lesz.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket