dunszt.sk

kultmag

Állj bele! – interaktív színházi foglalkozás

Közösségi programsorozatot indít az Orlai Produkciós Iroda, melynek célja, hogy körüljárja és feldolgozza az előadásaik által felvetett társadalmi tabutémákat.

A kétórás, havi rendszerességű foglalkozások januártól kezdődnek, az improvizációs gyakorlatokban és a drámajátékokban pedig a programot vezető Nagy Zsombor és Csikász Ágnes mellett az adott előadás alkotói is részt vesznek. Az alkalmaknak, melyeknek kiemelt küldetése a különböző nézőpontok megvizsgálása és ütköztetése, a Jurányi Ház ad otthont.

Fotó: Takács Attila

Időpontok és témák:

JANUÁR 10. 18:00 – KÖZÖSSÉGI SZÍNHÁZI JÁTÉK A MÁSSÁGRÓL

Mitől függ a másság megítélése és elfogadása? Mi a szerepe a félelemnek a kirekesztésben? Hogyan válik valaki kiközösítetté? Felül lehet írni az ősi indulatokat?

Kapcsolódó előadása: Leszámolás velem

Játszótárs: Nagy Dániel Viktor

FEBRUÁR 14. 18:00 – MI LETT VOLNA HA…

Hogyan alakult volna az életem, ha…? Egy-egy drámai vagy szürreálisan komikus helyzetben bizonyára mindenki eljátszott már ezzel a gondolattal. Milyen lenne az a másik élet? Igaz-e a mondás, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa, vagy valóban léteznek eleve elrendelt dolgok?

Kapcsolódó előadása: Second life, avagy Kétéletem

Játszótársak: Kovács Patrícia / Mészáros Máté / Schruff Milán

MÁRCIUS 13. 18:00 – VELÜNK ÉLŐ ERŐSZAK

Hol kezdődik az erőszak? Hogyan viszonyulunk hozzá, ha az utcán, a munkahelyen, az iskolában vagy a családon belül történik? Hogyan, ha áldozatok, ha elkövetők vagy csak a szemlélői vagyunk? Merünk beszélni róla?

Kapcsolódó előadása: 23 perc
Játszótársak: Járó Zsuzsa / Keszég László

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket