dunszt.sk

kultmag

Állampolgári Színház a Kávában

2020 januárjában ismét Állampolgári Színházat indít a Káva. A szervezők olyan 18 év feletti érdeklődők jelentkezését várják, akik szeretnék élményeiken és gondolataikon keresztül feldolgozni a KLÍMATEHETELENSÉG témáját. A három hónapos próbafolyamat során a résztvevők saját történeteiből közösségi színházi előadás születik, melyet április végén mutatnak be.

Milyen áldozatokat kíván a Föld megmentése? Fenntartható faj az ember? Mik a jellemzői a Homo Naturalis (Fenntartható Ember) fajnak? Ki mond(hat)ja meg nekünk / kinek hihetünk azzal kapcsolatban, mit kell tennünk, hogy túléljük a klímakatasztrófát? Vagy megérett az ember a pusztulásra? Képesek vagyunk több generációval előre tervezni, és értük a saját jólétünk kárára áldozatokat hozni? Elvész-e a művészet spontaneitása egy fenntartható világ racionális praktikumában? Ha már úgyis elkéstünk a túlélésért folytatott versenyfutásban, miért ne élvezzük ki az utolsó szép évszázadot, évtizedeket, éveket?

De miben lesz ez más, mint egy felnőtt színjátszó csoport? Bár a résztvevők a performativitás eszközét fogják használni, itt most nem a színpadi képességek lesznek a középpontban: a színház számukra eszköz, nem a művészi produktum, hanem a fókuszban álló téma felől közelítenek.

A foglalkozásokat Sereglei András és Somorjai Márton, a Káva színész-drámatanárai vezetik. Bővebb információ a programról ide kattintva érhető el.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket