dunszt.sk

kultmag

Elkészül az Élősködők sorozatváltozata

Az Élősködők alighanem az évtized legnagyobb nyertese. A dél-koreai rendező, Bong Joon- ho filmje egyaránt tarolt a 2019-es Cannes-i filmfesztiválon, majd az idei Golden-Globe-díjátadón egyaránt.

Ez utóbbin Bong Joon-ho köszönőbeszédében viszont meg is jegyezte, miszerint ha az emberek hajlandóak meglépni azt a bizonyos küszöböt a feliratok miatt, hogy több idegen nyelvű alkotást nézzenek, akkor bőven találnak még jó filmeket a piacon.

Az utóbbi évtizedet azonban jócskán az online streaming szolgáltatások térnyerése jellemezte, amelynek következtében éles konkurenciaharc alakult ki a legnagyobb szolgáltatók, a Netflix, az HBO és az Amazon között, és amely konkurenciaharc alaposan átalakíthatja a filmipart is egyúttal.

A legfrissebb értesülések alapján ez az áramlat Bong Joon-ho filmjét sem kerüli el, hiszen az HBO máris lecsapott a produkcióra, hogy elkészítse annak angol nyelvű sorozatváltozatát is. A rendezőnek nem ez az egyetlen terve, amelyet keresztül szeretne vinni a továbbiakban filmjével kapcsolatban, hiszen rövidesen elérhető lesz a film fekete-fehér változata is.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket