dunszt.sk

kultmag

„igazi multimediális zserbóra lehet számítani”

A KisPrésházban (Bartók Béla út 44., 1111 Budapest) február 13-án csütörtökön este 8 órától zajlik André Ferenc és György Alida estje. A moderátor Seres Lili Hanna lesz. A két főszereplőt kérdeztük.

Izgalmas az az önjellemzés, melyet az estre invitáló facebook-esemény alatt (illetve ennek az ajánlónak a végén) olvashatunk, de arra is jó ez a szerteágazás, hogy elbizonytalanítsa az érdeklődőt. Miről fog szólni ez az est?

Az igazat megvallva, mi sem tudjuk még, miről fog szólni, éppen azért megyünk. Ha tudnánk, akkor unalmas lenne mindenki számára. Javarészt Seres Lili Hanna moderátor kérdésfelvetései mentén próbálunk majd beszélni az univerzum kis és nagy titkairól, úgy tenni, mintha nagyon értenénk dolgokhoz és néha fel is olvasunk, mert miért is ne, ha már ott vagyunk. Az érdeklődő meg annyit ne bizonytalankodjon, higgye el: jó lesz. ?

Kicsit még azért kötném az ebet, hogy pontosabban lássunk. A műnemek tekintetében mire számíthatunk? Az irodalom adott, de Alida hoz-e fényképeket, filmeket? Feri, veled lesz a gitár?

Sokféle csemegével készülünk, szaftos feltét meg krémes töltelék, igazi multimediális zserbóra lehet számítani. De azért a tárkony sem talál mindenbe, mi is igyekszünk nem túlhalmozni az estet. Alida a készülő novelláskötetéből hoz szövegeket, Feri pedig az újabb verseivel készül, mert ő gyenge a prózához. Ezt húrelmélettel fogja kompenzálni. A fotókat most inkább hagyjuk, nem akarunk dagonyázni az öncélúságban. De van esély arra, hogy szó essen a metamodernizmusról is. ?

György Alida és André Ferenc

André Ferenc (1992, Csíkszereda) költő, slammer, szerkesztő, mémlord. A BBTE doktorandusza. A Beatwándor formáció húrelmélésze. 0 és 1 sör között rengeteg szóviccet mond. 1 és 2 sör között mindenféle furcsaságról beszél, és többnyire nagyon igaza van. 2 sör fölött jó eséllyel szóba hozza a metamodernizmust. Számos folyóiratban és antológiában jelentek meg dolgai. Szerencséje volt pár díjhoz (Látó-nívódíj, Communitas díj, Babits műfordítói, Székely János-ösztöndíj, Romániai Írók Szövetségének debüt-díja, stb.). Durván bírja a jambusokat, meg a hexametert is. Első kötete szótagadó címmel jelent meg (Jelenkor, 2018), nem szeretne beszélni a címről. Gyakran tart kreatív írás jellegű rendezvényeket, irodalmi és slam eseményeket szervez. Nem tud biciklizni. Jelenleg Kolozsváron él.

György Alida (1995, Zetelaka). Tanult irodalmat, fotó- és filmművészetet Kolozsváron és Pesten, jelenleg drámaírásból mesterizik Marosvásárhelyen. Nem tudja, hol él. Szereti a kutyákat, macskákat és a matricákat. Verseit és novelláit különböző folyóiratok közölték. Díjai: Látó-debütdíj, Communitas Alkotói Ösztöndíj, Kortárs Hangon első díj, a Helikon Hervay-pályázatának III. díja. Első kötete nem tudja milyen címmel jelenik meg idén ősszel az Erdélyi Híradó – FISZ közös kiadásában. Legnagyobb vágya, hogy Instagram sztár legyen.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket