dunszt.sk

kultmag

Hamarosan a mozikban a The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek

A The Doors Ray Manzarek és Jim Morrison Venice Beach-i találkozásával született meg 1965-ben. Ray lett a csapat szíve és lelke, valamint a  Doors magával ragadó billentyűs hangzásának megalkotója. Manzarek valami egészen újat hozott létre a rock, a jazz, a blues, a bossa nova és megannyi más stílus ötvözéséből.

A The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek egy díjnyertes koncert-dokumentumfilm, amely a The Doors még élő tagjai, John Densmore és Robby Krieger által szervezett 2016-os Los Angeles-i Ray Manzarek-emlékkoncert felvételeit, a zenekartagok, pályatársak visszaemlékezéseit és ritka archív felvételeket, korabeli interjúkat felvonultatva tiszteleg a The Doors 2013-ban elhunyt legendás billentyűse előtt.

Az emlékkoncerten elhangzó The Doors-dalok előadásába John és Robby mellett olyan ismert rockzenészek működik közr vendégelőadóként, mint Taylor Hawkins és Rami Jaffe a Foo Fighters-ből, Robert DeLeo a Stone Temple Pilots-ból, Stephen Perkins a Jane’s Addiction-ből, Exene Cervenka  and John Doe a “X” bandából, Warren Haynes  a The Allman Brothers-ből, és Brian Ray, Paul McCartney zenekarának gitárosa.

A filmben az emlékkoncert felvételei mellett eddig sosem áltott archív felvételek is láthatók: korabeli interjúk Jim Morrisonnal, Ray Manzarekkel és az elismert zenei újságíróval, Ben Fong-Torres-szel, továbbá új interjúk Johnnal és Robbyval.

A The Doors: Break On Thru – A Celebration Of Ray Manzarek feburár 12-én érkezik a mozikba.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket