dunszt.sk

kultmag

Hamarosan jön Wes Anderson új filmje

Nyáron érkezik a mozikba Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch, melynek a napokban vált elérhetővé az első előzetese. A film egy fiktív francia város fiktív folyóiratának utolsó lapszáma körül forog, antológia-szerűen épül fel, három történetből épül fel. Ezek közül az egyik főszereplője, Adrien Brody egy műkereskedőt alakít, Julian Cadazio-t, akinek a karaktere egy valós személyre, a brit műkereskedő Joseph Duveen-re épül. Cadazio egy bebörtönzött művész, Moses Rosenthaler (Benicio del Toro) munkáit hajszolja – az előzetes egyik jelenetében láthatjuk, ahogy a műkereskedő arról próbálja meggyőzni a fegyencet, hogy igenis eladó a szóban forgó festmény.

Az eredeti műkereskedő, Duveen arról volt híres, hogy (néha egészen nagy erőfeszítésekkel) európai műalkotásokat gyűjtött össze, melyeket aztán Amerikában adott el, többek közt John D. Rockefeller-nek is, és tevékenységével számos amerikai múzeum alapjainak lefektetéséhez járult hozzá.

A filmben, ahogy azt Anderson-tól megszokhattuk, sok közönség által kedvelt színész és korábbi alkotásaiból ismert arc tűnik fel: Brody-n és del Toro-n kívül szerepel még Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Frances McDormand, Bill Murray, Léa Seydoux, Owen Wilson, Edward Norton, Willem Dafoe, Christoph Waltz és Jason Schwartzman.

via news.artnet

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket