dunszt.sk

kultmag

Érkezik Szabó István legújabb filmje, a Zárójelentés

Hamarosan a mozikban az Oscar-díjas filmrendező, Szabó István filmje, a Zárójelentés.

A film története szerint Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni.

A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen.

Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel. A Mephistó-ért Oscar-díjat nyert, több más filmjéért Oscar-ra jelölt, Golden Globe-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikerei legfontosabb alkotótársai, Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Koltai Lajos operatőr.

A Zárójelentés február 27-én érkezik a mozikba.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket