dunszt.sk

kultmag

Nemzetközi ösztöndíj program újságíróknak

Fellowship for Journalistic Excellence ösztöndíjprogramot hirdet a V4 országaiban: Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában élő újságírók számára is, de várják a jelentkezőket Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Horvátországból, Görögországból, Koszovóból, Montenegróból, Észak-Macedóniából, Romániából és Szerbiából is. Az újságíró ösztöndíja pénzügyi és szerkesztői támogatást nyújt azoknak a hivatásos újságíróknak, akik olyan határon átnyúló történetsorozattal jelentkeznek, amelynek központi témája a jogállamiság.

A BIRN évente 10 újságírót választ ki. A nyertes ösztöndíjasok finanszírozást és szakmai támogatást kapnak a kutatásuk elvégzéséhez, és a történetek megírásához. A pályázatnak egyértelműen választ kell adni arra, hogy a történet hol, mikor történik, kiről szól, illetve ez miért érdekelheti az olvasókat. Az ösztöndíjas nemzetközi szemináriumokon vesz részt, valamint folyamatos mentorálásban való részvételre is lehetősége van.

A pályázati ötletek benyújtásának határideje: 2020. március 10.

Az ösztöndíj mértéke: 3000 euró

A történeteket a BIRN, valamint a regionális és nemzetközi sajtóközlemények teszik közzé. Ezenkívül a három legjobb cikk szerzőit 3000, 2000, illetve 1000 euróval jutalmazzák meg.

További információt ezen az e-mail címen kérhetnek.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket