dunszt.sk

kultmag

Megjelenik Woody Allen önéletrajzi kötete

Bár tavaly még arról közölt riportot a New York Times, hogy Woody Allen ügynökei a négy legnagyobb könyvkiadóhoz kopogtattak be a színész-rendező memoárjával, de egyik sem tett ajánlatot a kiadására. „Allen visszaemlékezései korábban valószínűleg licitháborút robbantottak volna ki, több százezer, vagy akár több millió dolláros ajánlatokkal, de a #metoo mozgalom közbeszólt” – állitja a riport.

Most azonban a Hachette csoport Grand Central Publishing kiadója mégis vállakozott arra, hogy megjelenteti Allen önéletrajzát Apropos of Nothing címen. A könyv április 7-én lát napvilágot.

„A könyv átfogóan beszámol Allen életéről, annak mind személyes, mind hivatásos oldaláról, ezen túl pedig beszél filmes, színházas, televíziós, éjszakai klubokban végzett munkájáról, illetve írásairól is” – tájékoztat a könyvről a kiadó. „Az önéletrajz emellett tárgyalja a családjával, a barátaival és élete szerelmeivel fennálló kapcsolatait.”

A Grand Central egy évvel ezelőtt titokban vásárolta meg a könyv kiadási jogát, a pénzügyi feltételeket azonban nem teszik közzé, és a szóvivő nem volt hajlandó további részleteket sem elárulni a könyv tartalmáról. Az Egyesült Államokon kívül Kanadában, Olaszországban, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban jelenik meg az Apropos of Nothing, később pedig a „világ minden országában” kiadják. Allen „több interjút” ígért a könyvvel kapcsolatban.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket