dunszt.sk

kultmag

Új online művészeti platformot indít Hongkong a koronavírus miatt

 Fali festés a hongkongi Design District-ben, Keith Tsuji felvétele

ART Power HK néven indul új művészeti platform Hongkongban, amely arra hivatott, hogy a koronavírus és a már azt megelőző tüntetések által is látogatottsági problémákkal küzdő művészeti élet újra felvirágozzon. Az új, közösségileg mozgatott online platform alternatív lehetőséget nyújt a műalkotások számára, hogy eljussanak közönségükhöz, az egyébként nyüzsgő, művészet hónapját sújtott időszak miatt ugyanis több rendezvényt, kiállításmegnyitót és akciót is elnapoltak.

A platform részeként online kiállítótermek, élőben sugárzott vagy korábban felvett tárlatvezetések, hongkongi művészekkel készített interjúk, online beszélgetések is elérhetőek lesznek. Az ötlet februárban született, annak érdekében, hogy kreatív megoldást nyújtsanak a város egyébként vibráló aktuális kihívásaival szemben. Már olyan múzeumok csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint az M+, a Hong Kong Museum of Art, és a Liang Yi Museum.

A projekt az Art Basel művészeti vásár azon döntése által inspirálódott, miszerint bár idén a vásár elmarad, de a rendezvény ideje alatt a résztvevő galériák számára egy online elérhető applikáció biztosít felületet – ezzel szemben viszont az ART Power HK egy hosszabb távú kezdeményezés, amely nyitva áll a város minden kulturális személyisége számára. Az ötlet egy kizárólag női tagokból álló munkacsoportnak köszönhető, melynek tagjai: Levina Li-Cadman (Art Partners); Alexandra Seno (Asia Art Archive); Katie de Tilly (10 Chancery Lane Gallery); Catherine Kwai (Kwai Fung Hin);  Elaine Kwok és Georgina Hilton (Christie’s); Kiri Sinclair és Rosanna Herries (Sinclair Arts), és S. Alice Mong (Asia Society Hong Kong Center), ez utóbbi biztosít helyet a felület számára.

Via news.artnet

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket