dunszt.sk

kultmag

Irodalmi folyóiratok ingyen vírus idejére

A koronavírus terjedésével a minőségi tartalmat nyújtó kulturális folyóiratok is stratégiát váltottak. Az olvasó igényének kielégítése céljából ingyenessé tette tartalmát például az Alföld, a Prae és most az Apokrif is.

Az Alföld márciusi számát itt lehet elérni, benne például Schein Gábor, Buda Ferenc, Csikós Attila, Tőzsér Árpád és szerkesztőnk, Nagy Hajnal Csilla szépirodalmi szövegei, a Debreceni Irodalmi Napok paródiái, illetve főleg műfordításokra koncentráló nagyszerű kritikarovat.

A Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat szerkesztősége és kiadója a koronavírus-járvány lecsengéséig ingyen hozzáférhetővé tette új, Sorozatesztétikák címre keresztelt lapszámát, melyben a szépirodalmi olvasmányok (pl. Harcos Bálint, Kerber Balázs, Katona Ágota, Balogh Ádám, Orcsik Roland, Debreczeny György ) mellett újgenerációs sorozatokról olvashatók esszék és tanulmányok (Kálai Sándor – Keszeg Anna, Baka L. Patrik, O. Réti Zsófia, Nemes Z. Márió, H. Nagy Péter, L. Varga Péter).

Az Apokrif idei első számát a szerkesztőség minden olvasó számára ingyenesen elérhetővé teszi online. A folyóirat ezzel is csatlakozni kíván mindazon kulturális szereplőkhöz és platformokhoz, akik és amelyek, közösséget vállalva az otthon tartózkodókkal, az utóbbi napokban nyilvánosan elérhetővé tették tartalmaikat, hozzájárulva ahhoz, hogy a kulturális élet minél inkább hasonlítson eddigi önmagára, egyben kellemes elfoglaltságot is kínálva a kultúrát jelenleg csak otthonukból elérni tudó, potenciális olvasóiknak és mindazoknak, akik munkájuk miatt továbbra is elhagyni kényszerülnek lakóhelyüket. A lapszám szépirodalmi rovatában például Mizsur Dániel, Sajó László, Taródi Luca, Stolcz Ádám, Györe Balázs, Nagy Márta Júlia művei találhatók, a kritikarovatban Halmi Tibor, Seres Lili Hanna, Fehér Boldizsár és Gáspár-Singer Anna köteteiről Taródi Luca, Makkai T. Csilla, Navarrai Mészáros Márton és Kondor Tamás ír. A lapszámot Kopacz Kund munkáival illusztrálták, akivel egy interjú is olvasható a lapban veress dani jóvoltából.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket