dunszt.sk

kultmag

Karanténdráma

Az Első Magyar Karanténszínház és a Litera közös felhívást tesz közzé. Olyan egyfelvonásos drámai műveket várnak, amelyek a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektálnak.

Az egyre nagyobb erővel terjedő koronavírus-járvány miatt ma veszélyhelyzet van érvényben többek közt Magyarországon is: bezártak színházak, mozik, múzeumok, koncerttermek, munkahelyek, egyetemek, iskolák. Az emberek karanténba kényszerültek, az élet fenekestül felfordult. Soha nem tapasztalt helyzet alakult ki, amelynek művészi feldolgozása kivételesen érdekes és fontos lehet. A pályázat nyílt, így bárki beküldheti a témára megírt egyfelvonásos művét.

Kikötések:

  • a szereplők száma: maximum 3
  • terjedelem: 40 perc
  • a beérkező műnek új műnek kell lennie
  • egy személy egy művet küldhet be
  • kizárólag saját néven, saját emailcímről küldött pályaművekkel lehet indulni

A felkért írók és a nyílt pályázaton részt vevő alkotók művei közül a legjobbakat felolvasószínházi formában, neves rendezőkkel és színészekkel előadja az Első Magyar Karanténszínház. A kiválasztott művek a Literán jelennek meg, a felolvasószínházi előadásokat pedig élőben közvetítik majd a TRIP-hajó oldalán.

Beküldési határidő: 2020. április 15. 

A pályázatokata litera@litera.hu emailcímre várják, KARANTÉNSZÍNHÁZ tárggyal. A pályázatokat csatolt dokumentumban, word-formátumban kell beküldeni úgy, hogy a dokumentumban szerepel a pályázó neve.

Zsűrizés:

1. A műveket első körben a Litera szerkesztősége és az Első Magyar Karanténszínház tagjai bírálják el: ők választják ki az előadásra leginkább alkalmas egyfelvonásosokat.

2. A kiválasztott és bemutatott művekről közönségszavazás dönt, mely az utolsó előadás közzététele után indul. A közönség dönti majd el, ki nyeri el az első, második és harmadik díjat és az azzal járó pénzjutalmat.

Díjak:

  • I. díj: 300.000.- Ft
  • II. díj: 200.000.- Ft
  • III. díj: 100.000.- Ft

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket