dunszt.sk

kultmag

Milyen sorozatokat várhatunk áprilisban

Az utóbbi idő önkéntes karanténja miatt rohamosan fellendült a Netflix és egyéb internetes közvetítő csatornák látogatottsága – és bár sok premier és forgatás szünetel, áprilisban még rengeteg új sorozat és évad tárul majd elénk. Második évadával jelentkezik a Hétköznapi vámpírok – A sorozat (What We Do in the Shadows), a horror-komédia, mely a nagy sikerű azonos című film alapján, ahhoz hasonlóan néhány egy fedél alatt élő és egymás idegeire menő vámpír hétköznapjait mutatja be. A Megszállottak viadala (Killing Eve), Phoebe Waller-Bridge sorozatának hamarosan már harmadik évadában követhetjük a két nő, kém és bérgyilkos macska-egér harcát.

Killing Eve

A Netflix eredeti spanyol produkciója, A nagy pénzrablás (Money Heist) egy csapat különleges bankrablóról szól, akik Spanyolország nemzeti pénzverdéjét támadják meg. A mozgalmas történet most érkezik negyedik évadába. Egy másik különleges sorozatuk pedig, a Ricky Gervais által alkotott és játszott, gyászoló férfi története, a fájdalmas és humoros After Life is visszatér második évadával.

Számos új történetet is kapunk azonban a következő hónapban: az HBO-n indul Phoebe Waller-Bridge új sorozata, Domhnall Gleeson és Merritt Wever főszereplésével, a Run, melyben két középiskolás szerelmes él évekkel később a régen kötött megállapodásukkal, miszerint ha bármikor, bármilyen körülmények között az egyikük annyit küld sms-ben a másiknak, hogy „fuss”, amelyre a másik ugyanezzel válaszol, akkor mindenféle kérdés feltevése nélkül találkoznak a New York-i vasútállomáson, és együtt utazzák be Amerikát. Az Apple TV+ két drámai thrillerrel is érkezik, és mindkettőben egy gyerek játssza a főszerepet. A Home Before Dark egy negyedikes oknyomozó újságíró történetét meséli el, aki egy rég elfeledett bűntény kapcsán kezd el kutatni apja szülővárosában – apja gyerekkori legjobb barátjának eltűnéséről. A Defending Jacob-ban pedig egy kerületi ügyésznek kell szembesülnie azzal, hogy városukban egy gyilkosság ügyében a kiskorú fia válik fő gyanúsítottá.

Deadwater Fell

Egy fiatal, fekete iraki veteránt lakásában bekerítik, ő viszont azt állítja, a rendőrség akar rávarrni valamit, amiben ő ártatlan, és miközben egy szimpatikus rendőr segítségével próbálja tisztára mosni magát, az interneten egy mozgalom alakul ki a felszabadítása végett. Ezt a történetet a #Freerayshawn-ban követhetjük nyomon hamarosan, a Mátrixból ismert Laurence Fishburne és Stephan James főszereplésével. David Tennant egy fiktív skót kisvárosban játszódó thriller, a Deadwater Fell főszerepében érkezik hozzánk, ahol egy szörnyű bűncselekmény rázza fel a nyugodt közösséget. A Hulu pedig Cate Blanchett főszereplésével az Equal Rights Amendment igaz történetét adja közzé áprilisban, a Mrs. America-ban, ahol Phyllis Schlafly amerikai konzervatív aktivista veszi fel a harcot az általa elítélt női felszabadítási mozgalommal.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket