dunszt.sk

kultmag

Újabb virtuális túrákat kínálnak az USA legnépszerűbb múzeumai

A Google Arts and Culture az utóbbi hetekben világszerte több mint 2500 múzeummal és galériával társult, hogy virtuális túrákat kínálhassanak érdeklődőik számára. Köztük van például a New York-i Metropolitan Múzeum, amely több mint 200 770 tárgyon keresztül mutatja be 5000 év történelmét, de a Google segítségével körbejárható a USS Intrepid repülőgép-hordozó is, amelynek a fedélzetén elsősorban az amerikai hadtörténelemről tanulhatnak a látogatók. Az Ovális Iroda hátterével is megismerkedhetünk egy másik virtuális túrán, amellyel a Fehér Házat járhatjuk be.

Washington D. C.-ben a Smithsonian Intézet, a világ legnagyobb múzeumkomplexuma is csatlakozott a kezdeményezéshez, a Nemzeti Természettudományi Múzeum például a saját weboldalán alakított ki erre felületet. A New York-i Modern Művészeti Múzeum szintén a saját weboldalán tette elérhetővé több mint 85 000 darabból álló gyűjteményét a kortárs művészet, a modern művészet és a kubizmus kategóriákban.

A múzeumok mellett a színházak is megnyitották virtuális kapuikat: a New York-i Metropolitan Operából március 16-tól minden este ingyen nézhetünk egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető a honlapon. Az aktuális program ide kattintva érhető el.

A Brodway leghíresebb musicalje ugyancsak megtekinthetők az interneten (7 napos ingyenes regisztrációval, utána előfizetéses) a BrodwayHD weboldalon.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket