dunszt.sk

kultmag

Vasárnap nyílik a tárlatkarantén

Vasárnap, április 26-án 19:00-kor nyitja kapuit az ArtBázis Összművészeti Műhely Facebook oldalán élő adásban a FotóFalus Tárlatkarantén virtuális karantén-fotókiállítás. A megnyitón Gálos László mond beszédet, csellón közreműködik Götzinger Laura, Baráth Gábor pedig kalligráfiával járul hozzá a produkcióhoz. Bár virtuális kiállításról van szó, az esemény leírásában a szervezők hangsúlyozzák ennek hátrányos mivoltát:

„Virtualitás ide vagy oda, a fizikai valóságot nem pótolja semmi. Ahogy a közösségeket sem, amik létezésében, összetartásában szintén különleges jelentőségű a valós együttlét.
Mivel ez a valóság most nem létezik, a FotóFalu alkotóközösségével e helyzet mementójaként létrehozunk egy Tárlatkarantént.
Felépítünk egy kiállítást az ArtBázison, hogy emlékeztessen:
az egymással és a fizikailag létező műtárgyakkal való kapcsolat online nem élhető át.
Digitális közvetítéssel érzékeltetjük az ürességet, ami a virtuális kapcsolatpótlékok mélyén rejlik.”

A kiállításon résztvevő művészek hosszú sora figyelemre méltó, alkotásaival jelen lesz Baráth Gábor, Budavári Csaba, Dallos Emese, Daróczi Szilvia, Fekete István, Gábor Enikő, Gálos László, Gyetvai Zoltán, György Erika, Komjáthy István, Németh Kriszta, Peti Péter, Sógor András, Tóth Illés, Varga Tamás, Walton Eszter, Zalka Imre és Zolnyánszki Zsolt. A kiállítás az ArtBázis Facebook oldalán lesz megtekinthető, minden nap 10-18 között, de csakis addig, ameddig a vészhelyzet tart – ugyanis azon a napon, amikor a művészeti intézmények látogatása ismét lehetségessé válik, bezárják kapuikat.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket