dunszt.sk

kultmag

Új videósorozattal jelentkezett a FISZ

Nem is olyan régen a Fiatal Írók Szövetsége egy új videósorozatot indított el a Facebookon. Kezdeményezésük lényegében arra szeretne rámutatni, hogy vers és irodalom nélkül ugyan lehet, de nem érdemes élni.”

Juhász Tibor: Ami nem hajlik (Seres Lili Hanna)

A FISZ legújabb videósorozatában arra szeretne rámutatni, hogy vers és irodalom nélkül ugyan lehet, de nem érdemes élni. Szóljanak FISZ-es szerzőink alkotásai barátaink és kollégáink tolmácsolásában!Tibor Juhász Ami nem hajlik c. versét Seres Lili Hanna mondja el. #versselszebb #fiszesversek

Uverejnil používateľ FISZ Fiatal Írók Szövetsége Piatok 24. apríla 2020

A videók FISZ-es szerzők szövegeivel ismertetik meg az online nézőt a kortárs irodalmi élet kiemelkedő alakjainak tolmácsolásában. Az olvasás élményén túllépve így tulajdonképpen pár perces előadásokkal gazdagodunk, melyeket egymás után hallgatva egy rendhagyó versválogatást is kapunk. Nem mellesleg pedig az előadók szövegfelolvasása egyfajta értelmezése is a szövegeknek. Verseket hallhatunk többet között Károlyi Csaba, Bednanics Gábor, Seres Lili Hanna, Szőllőssy Balázs tolmácsolásában.

Halmi Tibor: Most (Károlyi Csaba)

A FISZ legújabb videósorozatában arra szeretne rámutatni, hogy vers és irodalom nélkül ugyan lehet, de nem érdemes élni. Szóljanak FISZ-es szerzőink alkotásai barátaink és kollégáink tolmácsolásában!Halmi Tibor Most c. versét Károlyi Csaba mondja el. Felidézi egyúttal Pilinszky Jánost is a vers első soránál.#versselszebb #fiszesversekHalmi Tibor: Utolsó csatlakozás

Uverejnil používateľ FISZ Fiatal Írók Szövetsége Štvrtok 23. apríla 2020

Az írószövetség nem először indít el ehhez hasonló videósorozatot. 2018-ban a szervezet 20 éves fennállását ünnepelte egy kiállítással és videósorozattal, amiben több FISZ-es író munkáiból mutattak be, ismert színészek tolmácsolásában. A videók visszanézhetőek a szövetség Youtube-oldalán.

Kiemelet kép forrása: FISZ

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket