dunszt.sk

kultmag

Mese a vásznon

Jacob Brostup egy különleges dán képzőművész, aki fiatal kora ellenére nagyon hamar kivívta a szakma figyelmét. Nem is véletlen, hiszen rendkívül egyedi és utánozhatatlan képi világgal rendelkezik, képei még úgy is élethűek, hogy egy megelevenedd álomkép mindegyik.

Fő témája elsősorban a kül- és belterek variálása, olyan finom eleganciával és érzékletességgel mossa össze ezeket, hogy a néző egy kitalált univerzumban érzi magát. Egy olyan helyen, ahol a padlólapok és ágak nem különböznek egymástól, a tárgyak beleolvadnak abba a környezetbe, ami alapjáraton számukra idegen lenne. A természet és az ember kölcsönhatásba lép, szinte életre kell az egymásba olvadó világ. Ez főként annak is köszönhető, hogy a művész alkotásmódját szinte sokszor hihetetlen precizitás jellemzi, a legapróbb részletekre is gondosan ügyel, legyen az akár egy fotel mintája vagy a moha a fa kérgén.

Brostrup úgy fogalmazott saját képeiről, hogy azok mindegyike egy-egy pillanatkép, melyekben egyszerre jelenik meg a múlt, a kultúrák sokszínűsége és a mindennapi élet. A különleges látvány alapját mindig ceruzával rajzolja fel mielőtt a részletek olajfestéssel rákerülnek. A végeredmény, pedig lenyűgöző.

Festményei megtekinthetőek Instagramon és weboldalán is.

Az eredeti cikk forrása itt érhető el.

Kiemelt kép forrása: brostup.dk

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket