dunszt.sk

kultmag

Nemzetközi színház a koronavírus idején

A Hungary L!ve Beszélgetések keretében május 5-én 19:30-tól Barda Beáta (Trafó, Budapest), Kristin Marting (HERE Arts Centre, New York) és Christina Liata (Onassis Stegi, Athén) osztják meg gondolataikat a jelenlegi helyzetről és a válság hosszabb távú hatásairól az előadóművészeti szakmát érintően, Jászay Tamás színházi kritikus kérdéseire válaszolva. 

A Hungary L!ve csapatának missziója, hogy platformot teremtsen a párbeszédre, találkozásra a magyar és külföldi kulturális élet képviselői között – ezt pedig a karantén idején még fontosabbnak tartják, mint valaha. A Hungary L!ve Beszélgetések című eseménysorozatukat így most online folytatják, és a világ különböző pontjain élő kulturális menedzsereknek, igazgatóknak, alkotóknak, előadóművészeknek teszik fel azokat a kérdéseket, amelyekkel most minden szakember szembesül.

Milyen segítségre számíthat most az adott országban a szektor? Vannak-e már terveik arra vonatkozóan, hogyan tovább?  Mit gondolnak, milyen hatással lesz az élő előadóművészetre a mostani digitális térbe szorultság?  Első online L!ve Talks alkalmon Barda BeátaTrafó House (Budapest), Kristin Marting HERE Arts Center (New York) és Christina LiataOnassis Stegi (Athén) beszélget majd ezekről a témákról.

Az angol nyelvű beszélgetés a Hungary L!ve Facebook oldalán lesz elérhető május 5-én 19:30-tól. A szervezők emellett külföldi színházi előadásokat is elhoznak otthonunkba, Facebook-oldalukon ugyanis olyan alkotók munkáit osztják meg mint az olasz Romeo Castellucci, Pina Bausch vagy Peter Brook, de “érkeznek” előadások Japánból, Angliából a Sadler’s Wells Theatre-ből, a National Theatre-ből, Németországból a Rimini Protokolltól és a Schaubühnéből is.

A 2019-ben létrejött Hungary L!ve Művészeti Alapítvány célja, hogy segítse a kortárs magyar művészet terjesztését a nagyvilágban és nemzetközi együttműködéseket létrejöttét. Jelenlegi legnagyobb projetkük a New York-i Hungary L!ve Fesztivál, emellett nemzetközi turnékat, workshopokat, beszélgetéseket, előadásokat szerveznek. Alapító: Orlai Tibor, kuratóriumi tagok: Boros Anna, Levko Esztella, Boncz Ádám, Lovas Rozi és Lukácsi Erika, produkciós munkatársak: Kozma Zsófia és Kovács Brigitta, mentor: Rácz Anikó.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket