dunszt.sk

kultmag

Juilliard és Bolero

A koronavírus miatt kialakult elszigeteltséget mindenki igyekszik a lehető legjobban átvészelni. A diákok mindenhol megküzdenek a távoktatással, így vannak ezek a New York-i Juilliard fiatal művészei is.

„Normális esetben ilyenkor a termek nyüzsögnek, a vonósnégyesek, a jazz együttesek, és az énekesek próbálnak, a táncosok az új koreográfiákon dolgoznak” – nyilatkozta Benjamin Sosland a the Juilliard Journalnak.

A kialakult helyzetnek a fiatal művészek is áldozatai lettek, de ahelyett, hogy feladták volna, valami újat és jót hoztak ki belőle. Így született meg a közös zenélés egy másik formája. A projekben szereplő több száz videóklippet külön vették fel, majd egyetlen nagy narratív egésszé szerkesztették össze. Az így készült alkotás felfogható egy globális pillanatként, ami rávilág a kreatív kapcsolat lehetőségeire egy bizonytalan világban.

„Maurice Ravel Bolero-ja önmagában is egy nagyon különleges kompozíció, mivel a témát egy sor szólón keresztül adja át” – írja Grace Ebert a Colossal-on.

Az így megszületett műalkotás akár egészében, akár különálló részeiben, rendkívül különleges zenei élményt biztosít.

A kiemelt kép forrása: The New York Post

Az eredeti cikk itt érhető el.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket