dunszt.sk

kultmag

Videóinterjúk a 21. század oktatásában

A Dél-Kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa a Zachor Alapítvánnyal együttműködve pályázatot hirdet előítéletek csökkentése, toleranciáról és holokausztról való oktatás, valamint média- és digitális oktatás iránt érdeklődő és elkötelezett magyarországi és határon túli tanárok számára szervezett szakmai továbbképző programra Videóinterjúk a 21. század oktatásában címmel.

Idén a  koronavírus okozta megváltozott körülményekhez alkalmazkodva szervezik a programot, mely  a 2012-ben indított program kilencedik évfolyama. A program idejekét szakaszból áll.
Online képzés: 2020. június 22–26.   
Önálló tanulási szakasz: 2020. június 27 – július 15.

A program helyszíne:

  1. szakasz: online  
  2. szakasz: Budapest, Közép-európai Egyetem
  3. szakasz: online
  4. szakasz: Budapest, Közép-európai Egyetem

Jelentkezési határidő: 2020. május 31. A jelentkezőket a pályázat eredményéről 2020. június elején írásban értesítjük.

A programra általános iskola alsó és felső tagozatán, illetve középiskolában tanító tanárok mellett pályázhatnak még egyetemi oktatók, tananyagfejlesztők, pedagógiai, módszertani szakemberek, múzeumpedagógusok, kollégiumi nevelők. A program célja olyan szakmai továbbképzés biztosítása, amelynek eredményeképpen a résztvevők a 21. század pedagógiai kihívásainak eleget téve oktatói munkájukba hatékonyan tudják beilleszteni a videóinterjúk használatát. Ezeknek a forrásoknak a használata az oktatásban a tananyagtartalmak tanítása mellett nagymértékben hozzájárul a különböző, 21. századi készségek – médiaműveltség, digitális és informatikai műveltség –, valamint a kritikai gondolkodás fejlesztéséhez. Az idei évben kiemelt hangsúlyt helyeznek a digitális és online oktatási lehetőségekre.

A program kötelező részeként az első (online) szakaszt  követő tanévben a résztvevők oktatási anyagot dolgoznak ki az USC Soá Alapítvány IWitness digitális oktatási platformján található videóinterjúk felhasználásával, valamint vállalják, hogy elkészített tananyagaikat diákjaikkal kipróbálják, illetve tapasztalataikat valamely szakmai fórumon bemutatják. A projekt célja, hogy a résztvevők csatlakozzanak a hasonló oktatási anyagot már kidolgozott kollegák hazai és nemzetközi szakmai közösségéhez.

A képzés akkreditált és a teljes programot sikeresen elvégző résztvevők számára 120 kreditet igazol.

A program ingyenes (a felmerülő költségeket – utazás, szállás és  étkezés a 2. és 3. szakaszban – a program fedezi), a résztvevők a tananyaguk elkészülte után szerény honoráriumban részesülnek.

Jelentkezéseket az ország egész területéről, illetve határon túli szakemberektől is várunk. A képzés nyelve magyar, angol nyelv ismerete a program során előnyös, de a részvételhez nem szükséges, a program külföldi előadóinak előadásaihoz szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A programleírás és a projekt részletes ismertetése, ahogy a jelentkezési űrlap megtalálható az USC Soá Alapítvány honlapján.

Jelentkezési feltételek:

  • Legalább 3 éves aktív oktatói gyakorlat
  • Társadalomismeret, magyar nyelv és irodalom, történelem, idegen nyelv, média, pszichológia, etika, állampolgári ismeretek, vagy bármely olyan tantárgy/ kurzus tanítása, amelyben a videóinterjúk alapján készült oktatási anyagok alkalmazhatók, és/vagy tananyagszerzői gyakorlat
  • A képzés teljes időtartamában, annak minden elemén való maradéktalan, aktív részvétel vállalása
  • Multimédiás tananyagok használatának alapvető ismerete

Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges csatolmányok (önéletrajz, motivációs levél, előzetes feladat) feltöltésével lehet.

További kérdésekkel keressék a Zachor Alapítvány és a USC Soá Alapítvány munkatársait: zachor@zachor.hu

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket