dunszt.sk

kultmag

Online képvásár Zwirner módra

A David Zwirner újabb online megtekintőtermet nyit meg kortárs művészek támogatására. A projekt nem telejsen újkeletű, már a múltban is volt példa hasonló közreműködésre, ahol kisebb galériák is feltudták magukra a figyelmet.

A Zwirner galériák már 2017 januárja óta igyekeznek segíteni és dolgoznak hasonló projekteken. A párizsi és brüsszeli már a negyedik ilyen jellegű online kiállítóterem lesz, ami május 22– től június 19-ig érhető el és így egybe esik a párizsi Zwirner galéria Philip Lorca-diCordia fotográfus kiállításával.

Az online platformon belül tulajdonképpen ez egy olyan virtuális hely, ahol azok a galériák is megmutathatják képeiket, műveiket, akiknek alapjáraton nem lenne lehetősége a költségvetés miatt ilyen jellegű értékesítésre.

Április elején egy hónap erejéig több New York-i galéria is becsatlakozott a projektbe, az eladási számjegyek alapján nem is kis sikerrel, ami nem csoda, mivel a kezdeményezésnek köszönhetően szélesebb közönség tudott vásárolni a galériák által kínált művekből.

Ez a helyzet továbbra sem könnyű mindannyiunk számára, de szerencsénk, hogy ez a platform már kiépült, így nyilván megakartuk osztani a kollégáinkkal.” – nyilatkozta Justine Durett, a párizsi David Zwirner galéria vezető igazgatója az Artnet News-nak. A hírről bővebben itt olvashatnak.

Kiemelt kép forrása: The financial Express

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket