dunszt.sk

kultmag

Elkészülhet A sebhelyesarcú remake-je Luca Guadagnino rendezésében

Luca Guadagnino a Szólíts a neveden és a Sóhajok (szintén egy remake) rendezője újraforgatja a klasszikus gengszterfilmet, A sebhelyesarcút, mégpedig a Coen testvérek forgatókönyve alapján.

Az eredeti filmet Howard Hawks rendezte még 1932-ban, Paul Muni főszereplésével. A legenda szerint Al Capone két kópiát is tartott belőle, annyira szerette a filmet.

A másik változat Brian De Palma 1983-as filmje, melyben Al Pacinoé lett a főszerep, aki egy helyen úgy nyilatkozott, hogy Tony Montana volt a kedvenc karaktere filmszerepei közül.

Al Pacino

Az új produkció története meglehetősen viharos. Eredetileg Martin Bregman, a De Palma-film producere és David Yates, négy Harry Potter-film rendezője készítette volna a filmet David Ayer forgatókönyve szerint. 2014-ben rendezőnek mégis a chilei Pablo Larrain nevezték ki. Később úgy állt a dolog, hogy Antoine Fuqua, majd még később, hogy Diego Luna rendezi a filmet a Coen testvérek forgatókönyve alapján.

Most arról szólnak a hírek, hogy Guadagnino Coenék forgatókönyvét használja majd, s Bregman 2018-as halála után a Batman producere, Dylan Clark ügyel a film gyártására.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket