dunszt.sk

kultmag

Intimitás a színpadon

2020. május 24-én, vasárnap 17 órától tartják meg online formában az első Dollár Papa Talks beszélgetést, melynek résztvevői a Dollár Papa Gyermekeihez kapcsolódó művészek. Rába Roland, Sárosdi Lilla és Kiss Végh Emőke ezúttal a színpadi intimitás témáját járják körbe Ördög Tamás kérdései nyomán, a további két alkalommal pedig a nők a színpadon, illetve a férfiak a színpadon kerül terítékre, új vendégekkel.

A Dollár Papa Gyermekei társulat előadásaiban központi helyet foglalnak el az erős, ám gyakran elnyomott, gúzsba kötött nők. Flaubert minden oldalról nyomorgatott Bovary Emmája; az Ibsen Kis Eyolfjában megjelenő Rita Almers, aki képtelen egyszerre szeretni a férjét és a nyomorék gyermekét; Strindberg Pelikánjának anyafigurája, Elise, aki vérével eteti a kicsinyeit; Ibsen Nórája, Csehov Arkagyinája és Ranyevszkajája, Diderot apácái, Móricz Zsigmond Árvácskája és Lady Chatterley mind-mind a saját boldogságukért és szabadságukért küzdő, önmagukat határozottabban megfogalmazni
próbáló, emblematikus nőalakok. A nőkről, és így a férfiakról való gondolkodás is meghatározó eleme alkotói folyamataiknak és az azokban létrejövő párbeszédeknek.

„Mindehhez szorosan kapcsolódik az intimitás kérdése is, amely sajnálatos módon különösen aktuális kérdés lesz nemcsak a színházak, hanem az egész világ újranyitását követően” – nyilatkozta Ördög Tamás társulatvezető, akinek ötletére a Trafó Kortárs Művészetek Házával közös szervezésben valósul meg a háromalkalmas vasárnapi csevejsorozat. Az állandó résztvevő, Kiss Végh-Emőke mellett – aki szintén a társulat
alapítótagja – május 31-én a beszélgetőtársak Láng Annamária és Terhes Sándor, június 7-én pedig Schmied Zoltán és Major Erik lesznek.

A beszélgetések az eseményjelleg megőrzésének érdekében csak az adott időpontban elérhetők. A technikai részleteket az esemény Facebook oldalán, valamint a www.trafo.hu weboldalon teszik közzé.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket