dunszt.sk

kultmag

Banksy reakciója az amerikai helyzetre

Banksy, korunk egyik leghíresebb anonim graffitiművésze, tegnap publikálta legújabb munkáját, amivel a jelenlegi amerikai helyzetre reagál. A világot megosztja és felkavarja George Floyd halála és a most már mindennapos amerikai zavargások, illetve a békés tüntetések is.

Mindenki a maga módján reagál rá, ki politikailag, ki a művészet útján.

Banksy így!

Instagram oldalán megosztott képen egy halotti oltárt látunk, egy fekete, elnagyolt, kissé horrorisztikus alakkal a képen. A gyászt kifejező gyertya lángja pedig az amerikai zászlóba kap bele. A zászlón kívül sötét színek dominálnak, ezzel még inkább kiemelve azt, honnan indult a probléma. Banksy a következőket fűzte hozzá a képhez.

„A színesbőrű embereket cserbenhagyta a rendszer. De ez nem az ő problémájuk, hanem az enyém. Mert ez nem az ő rendszerük, ez a fehér ember rendszere. A rendszer hibás és nyomorússágossá teszi az életüket, mégsem tudják kijavítani. Nem is az ő dolguk, ez a fehér ember dolga, mert őket senki nem engedi be az emeleti lakásba. És ha a fehér emberek nem javítják meg, valaki fel fog jönni és berúgja az ajtót.”

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket