dunszt.sk

kultmag

Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György videomunkája a Wiener Festwochen programjában

A rangos Wiener Festwochen, vagyis a Bécsi Ünnepi Hetek 2020. június 8-tól négy estén át játszotta volna a Magyar akácot. A fesztivál az elmaradt premier napján tette közzé az alkotók rövid videomunkáját.

Az idén átkeretezett Wiener Festwochen a fesztivál közleménye szerint az eredeti programot követve május közepétől a meghívott produkciókhoz kapcsolódó alkotói gesztusokat mutat be. „Ígéretek nyomait, amelyek együttesen egy meg nem történt fesztivál dokumentációját teszik ki.”

A Trafó Kortárs Művészetek Háza produkciójaként 2017-ben megvalósult Magyar akác fiatal alkotói – Kelemen Kristóf drámaíró, rendező, dramaturg és Pálinkás Bence György képzőművész – ebben a programban olyan ismert művészek mellett szerepelhetnek, mint Milo Rau, Tania Bruguera, Philippe Quesne, Romeo Castellucci vagy Kate McIntosh.

A Magyar akác, főként a 2017-es dunaPart platformnak köszönhetően, számos európai színpadon bemutatkozhatott már. Szerepelt a három városban zajló német Off Europa Festival, a Theaterfestival Basel, a Divadelna Nitra, a brüsszeli BOZAR, a frankfurti Mousonturm, a SPEILART, a prágai Palm Off Fest és a kolozsvári Ecsetgyár műsorán.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket