dunszt.sk

kultmag

A múlt és a fény nyomai a zsinagógában

Június 27-től egészen augusztus 15-ig lesz látható Sheri Wills és John Schettino Összerakás (Assembly) című multimediális installációja a somorjai At Home Galleryben.

Az Összerakás a fény és a sorok csoportosulásáról szól, olyan dolgok egymást átfedő absztrakcióját mutatja be, melyek látszólag elvesztek vagy törlődtek. Az installáció a helyszínen található nyomokból és tapasztalatokból merít, hogy az emlékezés tájait hozza létre.

Scheri Wills filmmel, videóperformansszal és installációkkal foglalkozik. A világ több pontján fellépett, így Berlinben a Director’s Lounge-on, New Yorkban a Robert Beck Memorial Cinemában és a The International Experimental Cinema Expositionon. Filmjeit több fesztiválon is vetítték, Londonban, Rotterdamban, New Yorkban… Videómunkáiban olyan zeneszerzőkkel működött együtt, mint Jan Jirásek, Charles Norman Mason, Bright Sheng és Ofer Ben-Amots. New Yorkban él és a Rhode Island School of Design tanára.

A művész elképzelése a leendő installációról

John Schettino dizájner, művész, a New York-i John Schettino Design alapítója. Dizájnerként az enviromentális grafikus művektől a többcsatornás vizuális és brandstratégiákig terjed a működési területe. Korábban az IBM stratégiai osztályának kreatív igazgatója volt. Művészként a rajz szolgál Schettino számára belépésként, ahonnan dimenziót váltva jut el a fémhez, fához és a rozsdához. Az űr, a tér, az időbeliség és az emlékek gyakori tárgyai munkáinak.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket