dunszt.sk

kultmag

Menő arcokat a Gyűrűk urába

„Menő” arcokat keresnek a Gyűrűk ura nagyköltségvetésű sorozatába, ami jövőre érkezik az Amazon Prime-on. Az ügynökség olyan embereket toboroz, akiknek igazi „funky” kinézetük van – sebhelyes arc, hosszú, sovány, esetleg hiányzó végtagok, nagy szemek, ezek mind-mind kívánatos tulajdonságok.

A felhívást egy aucklandi ügynökség facebook-bejegyzésben is közzé tette egy rendőrségi fotót mellékelve, amellyel vizuálisan is demonstrálni kívánták az elvárt kinézetet. Bár a felhívás konkrét szerepet nem említett, de a képet és a #Lordoftheringsonprime hesteget később törölték a posztból. Ezt követően a bejegyzés szerzője nem erősítette meg, hogy melyik produkcióba is keresnek szereplőt.

A Hobbit egyik új-zélandi helyszíne, forrás: Wikimedia Common

A COVID-19 okozta rendkívüli járványhelyzetet ez a forgatás sem úszta meg, egyes nyilatkoztatok szerint a forgatás csak jövő hónapban folytatódik majd. Viszont már most – a forgatás újrakezdése előtt – megrendelték a második évadot is. Az ügynökség nem először keres szereplőket Tolkien világába, már a 2012-es új-zélandi forgatáskor is együtt dolgoztak a stábbal. Az sem az első alkalom, hogy a fantasyregények adaptációjába szokatlan kinézetű embereket toboroznak, még egy októberben feladott hirdetésben különösen magas – több, mint 1,95 m – és különösen alacsony – kevesebb, mint 1,5 m – embereket kerestek. S bár a legutóbbi Hobbit-filmek lehettek akár unalmasak vagy rosszul fizetettek is a statiszták számára, a rajongókat ez nem tartja vissza a tömeges jelentkezéstől. Az ügynökség kiemelte, hogy csak olyanok jelentkezését várják, akiknek joguk van Új-Zélandon dolgozni és Aucklanden élni. A posztra adott közösségi reakció legfőképp abból állt, hogy az emberek csupa jószándékból jelölték meg különösen kinéző barátaikat, bár legtöbbjük így sem felel meg az elvárásoknak.

Az eredeti cikk a The Guardian oldalán olvasható.

Kiemelt kép forrása: Pixabay

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket