dunszt.sk

kultmag

Milyen sorozatokat várhatunk júliusban?

Bár a járványhelyzet enyhülni látszik, júliusban is lesznek olyan sorozatok, amelyek a képernyő elé szögezik a szórakozni vágyókat. Izgalmas folytatásokra és érdekes újdonságokra egyaránt számíthatunk ebben a hónapban.

Második évadával érkezett meg a hónap elején az azonos című film alapján készült Hanna. A tizenöt éves lány története az Amazonon folytatódik, és az első évadhoz hasonlóan ezúttal is izgalmas és akciódús jelenetekre számíthatunk, Hanna ugyanis rájön, hogy nem ő az egyetlen, elit kiképzésben részesült tini, az Utrax program több tucat fiatalt alakított szenvtelen gyilkológéppé. A címszerepben továbbra is Esmé Creed-Milest láthatjuk, a kegyetlen CIA-ügynököt, Marissa Wieglert is változatlanul Mireille Enos játssza, akik mellett feltűnik Dermot Mulroney, az Utrax felügyelő, John Carmichael szerepében.

Az HBO sikersorozata, a 104-es szoba immáron a negyedik évadával jelentkezik. Tizenkét rész tizenkét történetében csak a szoba ugyanaz, minden más – a szereplők, a történet, az idő, sőt, még a műfaj is – változik.

Nemcsak garantált sikert hozó folytatásokat, hanem izgalmas újdonságokat is tartogat a július a sorozatkedvelők számára. A Netflix Stateless című sorozata négy ember drámáját mutatja be: egy fiatal nőét, aki egy szektából menekül, egy családjával szökésben lévő menekültét, egy, a munkája miatt kilátástalan helyzetbe került apáét, valamint egy magas rangú tisztviselőét, aki egy országos méretű botrány szélére sodródott. A négy menekülő élet egy menekülttáborban találkozik és fonódik össze.

Az akcióra vágyók figyelmét nem kerülheti el a Peacock sorozata, a The capture, amelynek elején egy fiatal brit katona nyugodt életét tervezgeti kislányával, miután felmentik egy Afganisztánban elkövetett gyilkosság vádja alól. Öröme azonban nem tarthat sokáig, egy londoni bűnesetnél ugyanis újra felmerül a neve. A katona ügyét egy ambiciózus fiatal nyomozónő veszi a kezébe, ám munkája során egy összetett, többszörös összeesküvés közepén találja magát.

Kétségkívül az egyik legjobban várt új sorozat a Brave new world, amely Aldous Huxley azonos (Szép új világ) című, 1932-es disztópiája alapján készült, és amelyet a Peacock tűzött műsorára. A Brave new world történet egy világról, amelyben tiltott a monogámia, a pénz, a család, a történelem és a magánélet. Innen szökik meg két lakó, Lenina Crown és Bernard Marx, hogy megtudják, mi rejtőzik a függöny mögött. A tökéletes társadalmon kívüli világból a tapasztalatok mellett magukkal hoznak egy férfit is, aki hamar feltűnést és felfordulást okoz New London ideális világában.

A fiatalabb korosztályt megcélzó, ám könnyednek korántsem mondható témájú In my skin (Hulu) főszereplője a 16 éves Bethan, aki hazugságok és színlelés között lavírozva próbálja meg eltitkolni barátai és a nyilvánosság elől zavaros életét lelki beteg anyjával, akit egy közeli intézetben ápolnak, és motoros bandatag apjával, aki lepusztult kamionjával hol feltűnik, hol pedig eltűnik lánya életéből.

Megmosolyogtató és helyenként szívszorítóan őszinte az HBO Max új animációs sorozata, a Close enough, amely egy fiatal család mindennapi, néha szürreális élményekkel tűzdelt életét mutatja be modern világunkban.

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket