dunszt.sk

kultmag

A láma dalai avagy Őszentsége albuma

A világban zajló események – a koronavírus tombolása, a George Floyd halálát követő tüntetések és zavargások – minden ember nyugalmára és lelki békéjére hatással vannak. Ezt vallja Őszentsége, a 14. dalai láma is, aki ezért egy tőle szokatlannak tűnő tettre szánta el magát: a napokban kiadta élete első zenei albumát.

A szeretet és együttérzés nagyköveteként is emlegetett dalai láma hétfőn ünnepelte a 85. születésnapját. Ebből az alkalomból jelent meg a szóban forgó album is, amellyel reményei szerint egy kis nyugalmat hoz a zavaros mindennapokba.

A dalai láma saját elmondása szerint egész életét annak szenteli, hogy az embereket szolgálja, ám vannak dolgok, amelyek a tetteknél is nagyobb spirituális erővel bírnak – ilyen a zene is, amely képes összehozni az embereket és visszatéríteni őket a melegszívűség útjára, arra az útra, amely az emberi természet alapvető lényege.

Az album, amely az Inner World (Belső világ) nevet viseli, Junelle Kunin új-zélandi zenész ötlete alapján készült, aki már 2015-ben is együtt dolgozott a dalai lámával, amikor a dalai láma mantráit felhasználva egy zenei gyűjteményt állított össze. A mostani album is hasonló jellegű, a 11 felvételen a dalai láma mantrái hallhatók lágy, nyugtató hatású zenekísérettel, amelyet Kunin és férje állított össze.

Bár az album alapvetően újdonságnak számít, a dalai láma jelenléte a zenei világban nem mondható újkeletűnek: Őszentsége fellépett a 2015-ös Glastonbury Fesztiválon is, ahol az együttérzésről és az emberek közti megértésről beszélt.

Az eredeti cikk itt érhető el.

Kép forrása: Pinterest

Ha tetszik, amit csinálunk, kérünk, szállj be a finanszírozásunkba, akár csak havi pár euróval!

Támogass minket